Smiješne radio reklame koje će vas sigurno oraspoložiti!

smiješne radio reklame

14/11/2023

Smiješne radio reklame – Od davne 1997. godine se bavimo produkcijom radio reklama (od klasičnih do zabavnih).

U arhivi imamo više od 4000 reklama, a ovo su samo neke od smiješnih koje smo izdvojili za vas! Smiješne radio reklame donose odlične rezultate i često obaraju sve rekorde u rastu prodaje (preko 22%).

1. Radio reklama za salon namještaja

Smiješna radio reklama za salon namještaja Domea iz Zenice. Klijent je želio da što brže predstavi svoj novi salon, te da uvjeri kupce da imaju moderan dizajn naještaja. Ovom smiješnom (igranom) reklamom, za samo nekoliko sedmica postigli smo zadane ciljeve. Domea Zenica i dalje naručuje igrane reklame jer su im se pokazale kao jako uspješne.

 

2. Reklama za zlataru

Klijent je želio da reklamira otkup zlata u svojoj radnji. Igrana reklama koja je nasmijala mnoge u srednjoj Bosni je brzo proširila informaciju o ponudi našeg klijenta.

 

3. Navuci zavjese (Žalizine i roletne)

Poznato preduzeće Delux je lider na tržištu proizvodnje žaluzina, roletni i trakastih zavjesa. Ovom igranom reklamom su se odvojili od mnogobrojnih konkurenata i ostvarili odlične rezultate.

radio ključ za poticanje prometa

4. Hoćemo li se izuvat? (radio reklama za laminat)

Preduzeće Eurodom iz Viteza je poznato kao mjesto za odličan izbor građavinskog materijala. Laminati su bili nešto novo u ponudi, a ovom smiješnom reklamom smo se pobrinuli da to sazanju svi!

5. Halo, je li to…? (Fast food)

Ova smiješna reklama je već legendarna u Zenici. Reakcije slušatelja su odlične što potvrđuje i brz rast preduzeća Baltazar iz Zenice. Klijent je za koncept ove reklame vezao i druge brending materijale.

 

6. Želja oca na samrti… (LED Rasvjeta)

Smiješna radio reklama koja tek na kraju otkriva na što se odnosi. Klijent u Tuzli emituje ovu smiješnu reklamu, bez prestanka, na naša dva lokalna radija u Tuzlanskom kantonu.

 

7. Mogu ja to (Pizza)

Cilj ove reklame je brza i efektivna prezentacija nove ponude u restoranu Hotela Vezir Palac u Travniku. Idealna reklama za vašu pizzeriju. Javite nam se da kreiramo vašu verziju!

8. Izvedi punicu! (Restoran)

Smiješna reklama za jako neobičnu akciju u lokalnom restoranu. Poslušajte!

9. Titini limari (Nostalgična)

Reklama koju znaju gotovo svi Zeničani. Klijent je želio da se nametne kao broj 1 u sektoru limarije. Zenica je radnički grad a mi smo napravili (yugo) nostalgičnu reklamu. Zaposlenike firme KA-LIM Zenica sada svi zovu “Titini limari”.

radio reklame

10. Da si me posluš’o… (Limarija)

Još jedna igrana reklama za limariju kreirana za klijenta u Tuzlanskom kantonu. Iako je ova zabavna reklama ostvarila vrhunske rezultate i osigurala rast prodaje, imali smo i mnogo “negativnih” reakcija od strane pripadnica ljepšeg pola. Provjerite zašto!

 

11. Ma daj stari… (Brendiranje soka)

Dobili smo zadatak da posjetimo “stare” na legendarni sok Kenijada, te da isti pozicioniramo kao brend prhvatljiv novim generacijama. Poslušajte ovu nagrađivanu radio reklamu:

12. Rado bi i ja svoju šeficu Tepih servis)

Jedna od prvih igranih reklama za Tepih servis Šiljak, najpoznatiji tepih servis u srednjoj Bosni. 

Jeste li znali da je prva radio reklama emitirana 1922. godine? Od tog vremena radio je i dalje ostao snažan način za oglašavanje.

Prema istraživanju koje je provela Deloitte Global, globalni prihod od radija dostići će 40 milijardi dolara u 2020. godini samo u SAD-u, a odrasli će u prosjeku slušati 90 minuta dnevno.

Uz to, radio i dalje ima dobre rezultate za mlađe skupine, a u prilog tome ide činjenica da više od 90% osoba od 18 do 34 godine sluša radio najmanje 80 minuta dnevno.

Zbog toga je radio privlačna opcija, posebno za oglašivače. Odlične radio reklame mogu da vam povećaju promet za 22%.

Smiješne radio reklame TNT Produkcija

Radimo smiješne radio reklame (ali i klasične) i ciljano radijsko oglašavanje u Bosni i Hercegovini, usmjereno na različite profile kupaca u regijama koje ih zanimaju.

TNT Group čine dva radijska brenda različitih formata (TNT Radio i Narodni radio) sa lokalnim stanicama u Travniku, Tuzli i Zenici, četiri tematske televizije i news portal.

U dvadeset godina koliko postoji TNT Grupacija radili smo sa stotinama biznisa iz raznih sektora. Neki su postali ogromne kompanije, a drugi su danas suvereni vladari lokalnog tržišta. Nadam se da ćete pročitati i druge tekstove na našem blogu.

radio i pretraživanje

Radio i pretraživanje

Preporučujemo i ove teme

Moglo bi vas zanimati

Produkcija radio reklama primjeri

Produkcija radio reklama predstavlja proces stvaranja audio materijala koji će se koristiti za oglašavanje proizvoda,...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana