Najbolje ideje za biznis u 2020. godini

biznis-ideje-2020

03/07/2020

2020. godina započela je veoma loše, a i dalje kod ljudi vlada nesigurnost i strah od nevidljivog neprijatelja – korona virusa.

Budući da je Covid-19 virus i dalje aktualan, cijela situacija se odražava na mnoge biznise, koji 2020. godinu posluju znatno slabije od očekivanog. Stoga vam donosimo neke najbolje ideje za biznis, pišu poslovne.com

Najviše su pogođeni ugostiteljski objekti, turističke lokacije, te mnoga poslovanja koja rade fizički, a kako to uvijek bijaše – „jednom smrkne, drugom svane!“. Ova izreka posebno vrijedi za razdoblje korona virusa, gdje su digitalne agencije i svi biznisi koji rade preko interneta znatno povećali svoje prihode.

Ako još uvijek niste prisutni online, ne brinite. TNT grupacija od početka ove godine nudi usluge kompletne digitalizacije vašeg poslovanja. Prisutnost na internetu je danas obavezna, a zahvaljujući novo oformljenom odjelu digitale, mi ćemo vam je omogućiti!

Najbolje ideje za biznis u 2020. godini

Da ne duljimo, danas ćemo vam prezentirati nekoliko biznis ideja koje možete realizirati ove godine i pobrinuti se za blistavu budućnost.

Online marketing

Definitivno medij koji će s godinama još više rasti je internet. Internet oglašavanje je veoma traženo, a zbog korona virusa i naglog prijenosa mnogih poslovanja na internet, ono je postalo veoma traženo. Nesrazmjer ponude i potražnje dovodi do toga da je online marketing odlična industrija za početak nove karijere. Online marketing spada u najbolje ideje za biznis 2020. godine.

Pisanje tekstova

Znamo da neki jednostavno nisu talentirani za pisanje, ali svatko može napisati normalan tekst. „Zahvaljujući“ 2020. godini, danas gotovo da i ne postoji biznis koji nema web stranicu, a svaka web stranica mora imati tekstove. Pisanje tekstova je veoma popularan internet posao, koji nije odlično plaćen bez izrazitog znanja nekog posla i samog pisanja, no može biti odličan za honorarnu zaradu.

najbolje ideje za biznis u 2020. godini
Najbolje ideje za biznis u 2020. godini

Biznis ideje: Izrada web stranica

Nova poslovanja niču iz dana u dan, a i dalje se može pronaći neka firma s prastarom web stranicom ili čak bez web stranice. Upravo zbog toga je izrada web stranica veoma tražena usluga. Ipak, za izradu web stranica potrebno je nešto više vremena za učenje i znanje koda kako bi se ona mogla prilagoditi prema željama klijenta. Svakako, kao i kod svakog posla, prvo je potrebno naučiti raditi, zatim „odraditi praksu“ i tek onda se može kvalitetno raditi posao. Izrada web stranica je i dalje u vrhu i uz razne druge ideje za biznis iz ovog teksta je među najboljima.

Stručnjak za internet sigurnost

Ovo je jedan od najtraženijih poslova u 2020. zahvaljujući brojnim hakerskim napadima koji su sve češći. Ujedno je i najteži posao s naše liste, a za njegovo izvršavanje potrebno je puno iskustva i volje za učenjem. Ako želite pronaći posao s kojim ćete odlično zarađivati i biti sigurni da ćete si na vrijeme osigurati budućnost, tada je stručnjak za internet sigurnost pravi posao. Curenje informacija tvrtke je nedopustivo, stoga budite sigurni da su one voljne platiti puno novaca ako pronađete problem u sigurnosti njihovog sustava.

Održavanje društvenih mreža za firme

I za kraj smo ostavili jedan od najtraženijih i najjednostavnijih poslova za učenje. Naravno, nemojte misliti da je kvalitetno održavanje društvenih mreža jednostavno, no možete pomoći nekim manjim firmama u održavanju društvenih mreža. U ovaj posao spada:

 • Kreiranje grafike ili videa za objavu
 • Kreiranje teksta za objavu
 • Planiranje objava i pristupa firme na društvenim mrežama
 • Interakcija s pratiteljima i odgovaranje na poruke/komentare
 • Planiranje marketinga na društvenim mrežama
 • Postavljanje oglasa i detaljno praćenje statistike

Naravno, kompletnu uslugu najčešće odrađuju agencije, koje za svaki od ovih segmenta imaju jednu osobu, te tako stvaraju najkvalitetniju uslugu.

najbolje ideje za biznis u 2020. godini
Najbolje ideje za biznis u 2020. godini

Ovo su neke biznis ideje koje vam mogu pomoći da započnete vlastiti biznis u 2020. godini. Ako tražite posao u 2020. godini ili planirate pokretanje biznisa, tada su ovo najbolje ideje za biznis. Internet postaje najvažnija stvar za svako poslovanje, stoga biste se definitivno trebali orijentirati prema njemu.

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

 • TNT radio Sarajevo
 • TNT radio Tuzla
 • TNT radio Zenica
 • TNT radio Travnik
 • Narodni Sarajevo
 • Narodni Tuzla
 • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana