4 glavna faktora zbog kojih vaš web sajt propada!

Faktori koji narušavaju izvedbu vaše web stranice

07/08/2021

Razni su faktori koji narušavaju vaš web sajt. Za prvu pomoć pobrinite se da ispravite ova četiri razloga zbog kojih većina web sajtova propada.

Vaša web stranica igra važnu ulogu u uspjehu vašeg poslovanja. Pomaže privući potencijalne kupce i pozicionirati vaše poslovanje kao pouzdano, i iskusnog pružatelja usluga u vašoj branši.

Međutim, nije dovoljno imati samo web stranicu. Također morate osigurati da je dobro dizajnirana i optimizirana za pokretanje određenih radnji, poput klikova, preuzimanja, registracija i kupnji.

Dolazimo do čestog pitanja s kojima se susreću preduzeća a to je šta sprječava da web stranice tvrtke postanu učinkovite i koji su to faktori koji narušavaju izvedbu vaše web stranice?

Ako utvrdite da vam web lokacija ne pomaže u postizanju ključnih marketinških ciljeva, možda postoji nekoliko čimbenika koji utječu na njegovu izvedbu.

Jer upravo je internet marketing jedan od savremenih učinkovitih oblika oglašavanja. Upravo zbog toga je veoma bitno da posebnu pažnju posvetite dizajnu i vođenju web stranica i društvenih mreža vaše kompanije.

Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti faktorima koji narušavaju izvedbu i domet vaše web stranice. Pogledajte koji su to faktori koji narušavaju izvedbu vaše web stranice:

biznis vijesti
Pobrinite se da vaš web sajt nije spor. Mora da leti!

1. Spor web sajt ne treba nikome

Ljudi su nekada bili spremni pričekati nekoliko sekundi da se stranica učita, ali ti su dani završili prelaskom s dial-up-a na širokopojasni internet. Sada 47% korisnika očekuje maksimalno dvije sekunde vremena učitavanja za prosječan web sajt.

Spora web stranica više nego frustrira posjetitelje. To može dovesti do toga da napuste vašu web stranicu, jer stranice kojima se treba pet sekundi učitavaju imaju stopu napuštanja početne stranice od 38%.

To također utječe na vaše konverzije, koje se smanjuju za 7% uz samo kašnjenje od 100 milisekundi (1/10 sekundi).

faktori koji narušavaju izvedbu vaše web stranice
Loš sadežaj kojeg niko ne googla sigurno neće dovesit nove posjetitelje na sajt!

2. Web sajt sa sadržajem niske kvalitete

Poticaj za “visokokvalitetni sadržaj” predvodio je Google, ali on može učiniti više nego što vam pomaže da se visoko rangirate u rezultatima tražilice.

Kvalitetan sadržaj privlači posjetitelje, zadržava ih duže na vašoj web lokaciji, pa čak i kreće duž puta kupca – što u konačnici dovodi do konverzije.

Devet od 10 B2B kupaca kaže da internetski sadržaj ima umjeren ili velik utjecaj na njihove odluke o kupnji, dok 48% prodavača koristi specijalizirani sadržaj za podršku 3-5 faza kupnje potrošača.

Dobar sadržaj pruža prednosti potencijalnim klijentima, tražilicama i samom poslu. Da biste poboljšali izvedbu svoje web stranice, sadržaj web stranice trebao bi biti optimiziran za SEO, redovito ažuriran, dobro strukturiran i koristan te relevantan za potrebe vaše publike. To pomaže poboljšati vidljivost web mjesta i potaknuti posjetitelje da kupuju vaše proizvode ili usluge.

3. Loši elementi dizajna web sajta

Dizajn je još jedan važan čimbenik koji može utjecati na izvedbu vašeg web sajta. Vaša web stranica pomaže kupcima da stvore prvi dojam o vašoj marki, a loš dizajn može ih otjerati i negativno utjecati na percepciju vaše marke.

Zapravo, 75% potrošača priznaje da donosi odluku o vjerodostojnosti tvrtke na temelju dizajna web stranica tvrtke. To može utjecati na sposobnost web lokacije da zadrži posjetitelje i podstakne određene radnje.

Neki primjeri loših elemenata dizajna uključuju flash animaciju, automatsku reprodukciju videozapisa (posebno sa zvukom), ometajuće vizualne elemente, skočne elemente i nedostatak praznog prostora. To posjetitelje može odvratiti od početnog cilja – pronalaska podataka o vašoj marki – i natjerati ih da pređu na drugo mjesto.

faktori koji narušavaju izvedbu vaše web stranice
Web sajt je ogledalo vaše kompanije

4. Loše korisničko iskustvo

Posjetitelji bi trebali moći lako pristupiti i pronaći informacije potrebne za pregledavanje vaše web stranice. Tu dolazi korisničko iskustvo (UX).

UX dizajn opisuje osjećaje koje osoba ima kada koristi vašu web stranicu. Loše iskustvo može dovesti do manje posjeta stranici, manje angažmana i manje konverzija. Ne iznenađuje, 88% mrežnih potrošača rjeđe se vraća na web sajt nakon lošeg iskustva.

Da biste osigurali dobro korisničko iskustvo za posjetitelje web mjesta, razmotrite sljedeće savjete:

  • Koristite jasnu navigaciju
  • Pozive na akciju (CTA) postavite strateški na cijeloj web lokaciji
  • Koristite jednostavne obrasce za prikupljanje podataka o posjetiteljima

Izvrsna web stranica može potaknuti svijest, povećati angažman i poboljšati konverzije za vaše poslovanje. Da biste svoju web stranicu učinili izvrsnom, počnite s uklanjanjem četiri gore navedena problema.

Pročitajte i ovo

Kako naučiti digitalni marketing ?

12 savjeta za bolji marketing na LinkedInu

Moglo bi vas zanimati

Šta je SEO optimizacija sajta?

SEO optimizacija sajta je način na koji optimizujemo sajt i stranice sajta, kako bi se povećala količina organskih...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana