Online oglašavanje

Online oglašavanje vrlo lako može biti ključ uspjeha vaše kompanije.

Internet je danas svima omogućio uspjeh na tržištu. Bilo da prodate određeni proizvod ili nudite određene usluge, uz dobar online marketing, možete doći do potencijalno velikog broja kupaca

I to ne moraju biti samo kupci iz vašeg grada ili države. Imate li dobar proizvod ili usluge i ako putem internet marketinga znate dobro predstaviti, lako je moguće pronaći kupce na drugom kraju svijeta.

Predstaviti se možete samo putem običnih web stranica, ali isto tako možete izraditi i web trgovinu putem koje ćete ponuditi svoje usluge. 

Općenito o oglašavanju putem interneta

Online marketing se može definirati kao korištenje svih dostupnih alata i strategija za oglašavanje proizvoda ili usluga putem interneta. 

Za razliku od klasičnog marketinga, on uključuje brojne strategije i puno više različitih kanala koji se mogu iskoristiti da bi se došlo do potencijalnih kupaca. 

Klasični marketing uglavnom se bazira na oglašavanju putem TV-a, radija, plakata i sl. Online marketing je najpoznatiji po ciljanom oglašavanju iu tome leži njegova najveća vrijednost.

Iako moramo dodati da moderno formatirani radijski programi i tematski tv kanali imaju mogućnost ciljanog oglašavanja ali su ovakvi mediji rijetkost kod nas.

Naša medijska grupacija je jedina u BiH koja nudi mogućnosti ciljanog marketinga putem radio stanica i tv kanala.

online oglašavanje
Online oglašavanje vrlo lako može biti ključ uspjeha vaše kompanije.

Ciljano oglašavanje za bolje rezultate

Za ciljano oglašavanje ste možda već i čuli, ali niste ga puno istraživali. Ne, ako ste često na internetu, sigurno ste ga zamijetili, možda toga niste niti bili svjesni. 

Ciljano oglašavanje kao glavni element online marketinga temelji se na tome da brojne web stranice, više tražene, prikupljaju podatke o vašem pretraživanju i vašim interesima. 

Nakon toga, brojne reklame koje ćete vidjeti na drugim web stranicama odnosit će se upravo na ono što ste pokazali interes, tj. ono što ste u nekom trenutku pretraživali.

Primjerice, ako želite kupiti komodu za dnevni boravak i upišite u tražilicu, očekujte da ćete posjetiti brojnim stranicama koje prikazuju reklame koje su izložene upravo reklamama za komode.

Iskoristite online marketing za promociju

Imate li neki proizvod ili uslugu koju nudite klasičnim putem, svakako ćete iskoristiti online marketing i probati doći do još većeg broja kupaca. 

Kako biste mogli postići, možete napraviti običnu web stranicu putem koje ćete se predstaviti, ali još bolja mogućnost je i izrada web trgovine kako biste odmah mogli svoj proizvod ili uslugu prodati. 

Taj dio možete napraviti sami, no ako niste sigurni kako to kvalitetno napraviti, bolje taj posao prepustiti profesionalcima. 

Danas postoje brojne kompanije koje vam mogu ponuditi izradu web trgovine ili web stranice po pristupačnim cijenama.

online oglašavanje
Online oglašavanje nudi brojne mogučnosti

Korištenje različitih online kanala za promociju

Kada se govori o online marketingu, postoje brojni kanali koje možete iskoristiti za promociju svog proizvoda. Neki od popularnijih su:

 • Affiliate marketing – temelji se na dodjeli profita, odnosno da ćete dobiti dio profita od prodaje kao nagradu za to što je reklamirao vaš proizvod ili uslugu i što je zbog toga netko kupio vaš proizvod ili uslugu.
 • Marketing sadržaja – ovdje je riječ o objavljivanju sadržaja na web stranici kako bi privukli nove posjetitelje i kako bi ih naveli na kupnju određenog proizvoda ili usluga.
 • E-mail marketing – smatra se jednim od najstarijih tipova oglašavanja i sastoji se od slanja ponude putem emaila brojnim korisnicima.
 • PPC oglašavanje – riječ je o plaćanju oglašavanja po kliku, koji može, ali i ne mora dovesti do krajnjeg cilja – prodaje proizvoda ili usluga.

Za postizanje najboljih ciljeva, preporučuje se da koristite više različitih kanala kako biste doprijeli do većeg broja korisnika i kako biste neke od njih pretvorili u kupce.

online oglašavanje
Online oglašavanje

Izrada web trgovine kao odličan početak

Smatrate da imate odličan proizvod ili uslugu koja bi mogla biti zanimljiva velikom broju korisnika, izrada web trgovine je odličan početak. 

Putem nje, potencijalnim kupcima možete objasniti prednosti korištenja tih proizvoda ili usluga, a ujedno im i dajete mogućnost da vrlo jednostavno obave kupnju. 

Sama izrada web trgovine je složen proces jer moraju biti zadovoljeni svi kriterijumi kako bi ta trgovina bila zanimljiva potencijalnim kupcima.

Prije svega, mora imati atraktivno, ali ujedno i jednostavan dizajn za navigaciju po stranici. 

Osim toga, budući da je riječ o web trgovini, morat će imati odlično riješen dio vezan uz interakciju korisnika, tj. slanje njihovih podataka prema vama. 

Budući da je riječ o vrlo osjetljivim podacima, morate korisnicima ponuditi određenu sigurnost, kako bi imali povjerenje u vašu web trgovinu. 

Stoga izrada web trgovine mora uključivati ​​i ugrađivanje nekog sigurnog rješenja, poput SSL certifikata. 

Tek kada ste zadovoljni svim kriterijima, postavite web trgovinu na neki hosting i pokrenite njezino oglašavanje putem brojnih kanala koje možete koristiti na internetu.

Moglo bi vas zanimati

Šta je SEO optimizacija sajta?

SEO optimizacija sajta je način na koji optimizujemo sajt i stranice sajta, kako bi se povećala količina organskih...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

 • TNT radio Sarajevo
 • TNT radio Tuzla
 • TNT radio Zenica
 • TNT radio Travnik
 • Narodni Sarajevo
 • Narodni Tuzla
 • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana