9 najboljih SEO alata za 2021. godinu

29/04/2021

SEO je u stalnoj prisutnosti i rastu, što može potvrditi gotovo svaki stručnjak za digitalni marketing, pogledajte 9 najboljih SEO alata za 2021.

Googleov algoritam za SEO ljestvicu često se mijenja, a novi se trendovi pojavljuju gotovo svakodnevno.

Naravno, SEO je također presudan za rast brenda, stvaranje potencijalnih kupaca i (u konačnici) prodaju. Iz tog je razloga vrlo važno da budete u toku s najnovijim SEO pomacima ili da dopustite iskusnoj SEO agenciji da posao obavi umjesto vas.

Pripremili smo vam 9 najboljih SEO alata koje vi ili vaš marketinški partner možete koristiti 2021. godine.

1. Google trendovi

Ovaj alat za provjeru SEO postoji već nekoliko godina, ali ostaje vrijedan kao i uvijek. Ne pruža samo relevantne podatke o određenoj ključnoj riječi; također daje uvid u trenutne trendove oko predmetne teme. Na primjer, može pružiti popis upita s najboljom izvedbom za određenu lokaciju ili vam dati podatak koje teme su  najučinkovitije  i koje zanimaju korisnike tokom određenog vremenskog razdoblja. Ovo je izuzetan alat koji pomaže vašem poslu da “ostane ispred (SEO) krivulje”.

9 najboljih seo alata
9 najboljih SEO alata

2. Odgovorite javnosti

Jedna od najčešćih dilema digitalnog marketinga s kojom se suočavaju vlasnici tvrtki je: “O čemu bismo trebali pisati? I koje ključne riječi trebamo koristiti?” Ako ste udarili u zid prilikom razmatranja tih pitanja, onda vam Answer The Public može pomoći da ga zaobiđete i krenete naprijed. Ovaj besplatni SEO alat omogućuje vam pronalaženje ključnih riječi koje se podudaraju s vašom industrijom ili temom. Također može ukazati na mogućnosti prikupljanja željenog “istaknutog isječka” na Googleu za određene fraze za pretraživanje. Brz je, jednostavan i svuda ga preporučuju SEO stručnjaci.

3. Ubersuggest

Neil Patel poznat je u krugovima digitalnog marketinga, a Ubersuggest je njegova inovacija. Ovaj alat za pronalaženje ključnih riječi prikazuje najviše rangirane SERP-ove za pojedinačne ključne riječi i ključne fraze.

Naoružani ovim informacijama, možete odrediti koje se ključne riječi podudaraju s namjerom pretraživanja vaše ciljne publike. Ubersuggest također uključuje ključne SEO mjerne podatke poput volumena ključnih riječi, CPC-a i konkurencije ključnih riječi. Jednostavno rečeno, ovaj alat može vam pomoći da identificirate ključne riječi s visokim učinkom uz minimalnu konkurenciju i kao rezultat dobijete uspješne rezultate vašeg SEO-a.

4. Ahrefs

Ahrefs je predao jedan od najpopularnijih alata za optimizaciju tražilice koji možete pronaći na internetu. Ne samo da vam Ahrefs pruža dragocjene podatke o određenim ključnim riječima i trendovima; također dolazi sa značajkom “Revizija web mjesta” koja može:

 • U središtu pozornosti koje dijelove web stranice trebate poboljšati za optimalne SEO rezultate
 • Potražite neispravne veze na svojoj web lokaciji
 • Navedite pregled stranica s vašeg web mjesta s najboljim rezultatima

Za mnoge SEO stručnjake, Ahrefs je jedan od sredstava za optimiziranje tražilice- i lako je razumjeti zašto i zalužuje da se nalazi među 9 najboljih SEO alata.

5. Google Search Console

Bilo ko s web stranicom može besplatno pristupiti Google Search Consoleu, što ga čini jednim od najpopularnijih SEO alata na tržištu. Ova platforma omogućuje vam praćenje prisutnosti vašeg web mjesta na Googleovim stranicama s rezultatima pretraživača (SERP), kontroliranje načina indeksiranja vašeg web mjesta i razumijevanje kako Googleovi pretraživači za indeksiranje pregledavaju vaše web mjesto (što će utjecati na to kako Googleovi ljudski korisnici gledaju vaše web mjesto). Osobito novi vlasnici web stranica smatraju ovaj alat vrlo korisnim jer im omogućuje ručno slanje web stranica za indeksiranje pretraživanja.

6. KWFinder

Za većinu tvrtki s digitalnom prisutnošću, duge ključne riječi čine okosnicu učinkovite SEO strategije. Te ključne fraze za pretraživanje (obično 3 riječi ili duže) ciljaju demografiju niše velike vrijednosti, često s ograničenom konkurencijom.

Mnoge tvrtke koje se oslanjaju na duže ključne riječi kako bi privukle organski promet na svoje web mjesto široko koriste KWFinder. Ovaj SEO alat pomaže vam u potrazi za ključnim pojmovima koje imaju minimalnu konkurenciju, ali su i dalje vrlo relevantne za vašu ciljnu publiku. KWFinder također vam omogućuje analizu povratnih veza i brzo određivanje rangiranja za određenu ključnu riječ. Može vam čak pomoći da smislite ideje za nove ključne riječi!

7. Moz Pro

Jedna od najvećih prednosti koju Moz Pro nudi kao SEO alat je njegova dosljedna tačnost. Iako se Google algoritam mijenja na osnovi onoga što se čini sedmično (ako ne i svakodnevno), mnogi su SEO marketinški stručnjaci otkrili da Moz Pro ostaje u toku bez obzira na to koliko je prilagodbi napravljeno.

9 najboljih seo alata za 2021. godinu
9 najboljih SEO alata

Osim svoje tačnosti, Moz Pro nudi i usluge SEO revizije, uključujući:

 • Besplatna alatna traka za preuzimanje za provjeru mjernih podataka vaše web stranice tokom pregledavanja
 • Korisne analize ključnih riječi i preporuke
 • Interaktivni chat portal koji vam omogućuje primanje pomoći za gotovo svako pitanje

Moz Pro prikladno je nazvan, jer mnoštvo SEO profesionalaca redovito koriste ovaj sveobuhvatni alat za optimizaciju digitalne prisutnosti svojih klijenata.

8. SEMRush

Niz SEO alata koje nudi SEM rush izuzetno je popularan unutar SEO zajednice. Platforma SEMRush omogućuje vam da brzo i jednostavno pregledate svoje ljestvice, prepoznate promjene u trendovima ključnih riječi i usporedite svoje web mjesto s onima vaših konkurenata. Štoviše, SEMRush “On-Page SEO Checker” daje vam mogućnost praćenja vašeg poretka i analitike mina u potrazi za preporukama.

9. Screaming Frog

Što se tiče ovog SEO alata, brzina je njegov drugi naziv. Alat “SEO Spider”, može u rekordnom vremenu izvršiti reviziju web mjesta za vašu tvrtku i pružiti ocjenu korisnih uvida za vaše razmatranje. Ovaj automatizirani pauk može indeksirati i male i velike web stranice i pomoći vam da identificirate nekoliko područja za poboljšanje, poput pogrešaka u programiranju, loših preusmjeravanja, prekinutih veza i postojanja dupliciranog sadržaja.

Ako želite alat koji nudi brzinu i učinkovitost u jednakoj mjeri, tada je Screaming Frog pravi za vas. Navedenih 9 SEO alata čini samo mali uzorak svih softverskih programa i platformi dostupnih na današnjem tržištu. Međutim, ako SEO nije jedna od vaših temeljnih kompetencija ili ako ste preopterećeni drugim aspektima poslovanja, raspoloživost nije dovoljna. U takvoj situaciji možda bi bilo pametno udružiti se s iskusnom SEO tvrtkom koja može povećati vašu digitalnu prisutnost umjesto vas.

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

 • TNT radio Sarajevo
 • TNT radio Tuzla
 • TNT radio Zenica
 • TNT radio Travnik
 • Narodni Sarajevo
 • Narodni Tuzla
 • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana