Zašto je radio reklama ključ za pokretanje prometa u vašem poslu?

radio reklama

16/03/2020

Radio reklama je jedan efikasan način da se poveća promet u vašoj firmi.

Studija koju je provela kompanija TagStation LLC otkrila je da radio oglasi u prosjeku povećavaju promet za 22 posto. Razumijevanje različitih načina na koji radio može povećati promet do vaše firme važno je jer će vam odgovoriti na pitanje kako doći do tog uspjeha.

Studija je analizirala 1,5 milion radio spotova za 10 firmi na 100 najboljih američkih radio stanica, prikupljajući podatke od slušatelja od aprila do juna 2018. godine.

Analizom studije pokazani su rezultati koji govore u prilog porasta prometa:

 • 32 % u automobilskoj industriji
 • 32 % u kozmetici
 • 23 % u restoranima brze hrane
 • 7 % u firmama povezanim sa uslugama renoviranja stanova

Radio ima potencijal uticati na slušatelje na različite načine. Podijelili smo uticaj radio stanice na slušatelje na nekoliko stavki:

 1. Radio stiže do potrošača na mjestu kupovine

Kad je u pitanju slušanje AM/FM radija, više od dvije trećine slušatelja je u trenutku slušanja van svojih domova.

To se u prosjeku obično događa kada ljudi rade ili su u blizini prodajnog mjesta na kojem kupuju. Slušanje radio reklama tokom ovih kritičnih trenutaka može ih potaknuti na akciju, poput posjete vašoj trgovini. Poslušajte naš TNT Radio i primjetit ćete da vam reklame uopće ne smetaju.

 1. Radio koristi uticaje koji utiču na ponašanje potrošača

Osam od deset slušalaca kaže da bi razmislili o kupovini nečeg što im je preporučila njihova omiljena radio-ličnost. Ova vrsta uticaja  može pomoći u privlačenju prometa u vašu trgovinu.

U prosjeku, poređenjem saradnji kompanija koje su imale kvalitetnu radio kampanju sa onima koje to nisu imale, 30% više prometa se desilo u trgovini koja je imala dobru radio reklamu.

 1. Radio reklama uvećava i vaš domet

Radio oglasi dizajnirani su tako da maksimaliziraju vaš domet i učestalost. To povećava ukupnu svjesnost i vidljivost marke i povlači trenutni poziv na radnju kada kupci čuju za vašu uslugu.

S obzirom na potencijalne koristi, radio može napraviti ogromnu razliku u prometu vašeg preduzeća. Dodatni dobici – poput povećane svijesti o robnoj marki – trebalo bi vam dati još više razloga da iskoristite snagu radija u svojoj marketinškoj strategiji.

U dvadeset godina koliko postoji TNT Grupacija radili smo sa stotinama biznisa iz raznih sektora. Neki su postali ogromne kompanije, a drugi su suvereni vladari lokalnog tržišta. Ako imate dodatnih pitanja javite nam se, rado pomažemo poduzetnicima. Pročitajte i druge savjete na našem blogu.

Moglo bi vas zanimati

Produkcija radio reklama primjeri

Produkcija radio reklama predstavlja proces stvaranja audio materijala koji će se koristiti za oglašavanje proizvoda,...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

 • TNT radio Sarajevo
 • TNT radio Tuzla
 • TNT radio Zenica
 • TNT radio Travnik
 • Narodni Sarajevo
 • Narodni Tuzla
 • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana