WhatsApp nove karakteristike – Top 5

13/01/2021

WhatsApp Donosi Nove Karakteristike koje će većina jedva dočekati ali će se mnogi i zbuniti!

WhatsApp nove karakteristike – WhatsApp aplikacija stara skoro 12 godina 8. februara 2021. godine donosi nam nova svojstva i karakterisite.

Trenutno jedna od najboljih aplikacija koja nudi chat uslugu je sigurno WhatsApp, a možemo vidjeti i zašto, kroz godine donosili su razno razna svojstva da korisnici personalizuju aplikaciju. Od promjene pozadine, konstatno dodavanje novih emojia, mogućnosti da mutirate određeni razgovor, itd.

Najbolje WhatsApp nove karakteristike

Kada pogledamo WhatsApp nove karakteristike jasno nam je da aplikacija želi da ostane u samom vrhu aplikacija koje nude chat uslugu. Stoga su evolucija i unaprijeđenje potrebni.

Zato vam predstavljamo top 5 novih karakteristika koje WhatsApp chat donosi:

1. WhatsApp chat i način odmora

WhatsApp chat i njegov način odmora predstavlja jedan novi način rada koji ima za cilj da mutira i arhivira koverzacije sa pojedincima i grupama na određeno vrijeme kako ne bi primao poruke. Dakle, ovaj način rada kreiran je zbog toga što mnogi ljudi za vrijeme praznika ili godišnjeg odmora žele da se jednostavno odmaknu od chat-a i fokusiraju na privatni život, a ne žele da napuštaju WhatsApp grupe. Isto važi i za večernji odmor. Mnogi ne žele da gase internet plašeći se da će na drugim aplikacijama propustiti nešto važno. Ujedno ne žele i da ih neprestani WhatsApp chat u grupama ometa.

WhatsApp se nada da će sa ovom relativno malom promjenom uveliko pomoći svojim korisnicima i učiniti njihov odmor ugodnijim.

whatsapp nove karakteristike
WhatsApp Donosi Nove Karakteristike

2. Direktna kupovina kroz aplikaciju

Kao što većina vas zna WhatsApp i WhatsApp Chat se uveliko koriste za razne poslove i kvalitetan su alat svih biznismena. Sa ovom nadogradnjom obavljanje poslova će biti još lakše zato što se uvodi mogućnost direktne kupovine kroz samu aplikaciju. Dakle dogovor se može obaviti preko WhatsAppa, a zatim i kupovina bez napuštanja aplikacije.

3. Audio i video pozicij na desktop verziji

Dolazimo i do najveće promjene koju WhatsApp želi implementirati, a to su audio i video pozivi za desktop verzije aplikacije. WhatsApp izgleda slijedi primjer Vibera koji već dugo vremena uspješno podržava audio i video pozive na desktop uređajima.

Iako je desktop verzija još u beta fazi i mnogo promjena se treba izvršiti, sigurno su korisnici WhatsApp aplikacije oduševljeni što će ubrzo moći sve pozive i poruke slati putem svog računara.

4. Proširen izbor uređaja

Trenutno jedan račun se može koristit na četiri različita uređaja, što je veliki pozitiv. WhatsApp želi poboljšati ovo svojstvo tako što će dopustit da se aplikacija koristi na drugim uređajima bez obzira da li je pametni telefon spojen na internet. Na ovaj način će se moći koristit WhatsApp Web čak i kada je telefon ugašen.

5. Mogućnost brisanja određenog vizuelnog sadržaja

Sa ovom zadnjom opcijom WhatsApp želi da poveća nivo privatnosti na svojoj platformi. Privatnost se posebno ceni na internetu jer je vrlo ograničena i upitna. Zbog toga WhatsApp nove karakteristike donose svojim korisnicima alat koji će se spojiti sa slikom, video zapisom ili animiranim Giffom i poslati drugom korisniku. Nakon što drugi korisnik otvori sliku ili pogleda video zapis, ona se uništava. To u velikoj meri povećava nivo privatnosti na aplikaciji. Ujedno, kako se slika ili video zapis ne luvaju automatski na uređaju osobe koja ih je otvorila, ova opcija i čuva memoriju korisnikovog uređaja.

Nadamo se da ćete iskoristiti nove mogućnosti WhatsApp aplikacije. Uz njih, sigurno smo, možete dugo uživati u benefitima koje ona donosi.

Pratite naš blog za još novosti iz sveta tehnologije, marketinga, biznisa i liifestyle-a. Obećavamo da ćete pronaći dosta koristnog sadržaja i tema koje vas mogu zanimati u vezi sa tim oblastima.

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana