Uvoz Robe iz Kine Kao Pravno Lice

30/03/2021

Kina – država najjače ekonomije izvoza na svijetu. Zbog toga se čini kao najbolji način za širenje posla. Također imate priliku da kineska roba bude uvezena na veliko po veoma jeftinim cijenama.

Može se činiti da je uvoz robe iz Kine kao pravno lice komplikovan i dugotrajan proces. Ali, uz prave poslovne partnere to ne mora biti slučaj. Provjereni dobavljač iz Kine ili pouzdan agent posrednik između vas i proizvođača u Kini, čini proces nabavke prilično jednostavnim. Ili što je još bitnije, čini proces uvoza iz Kine sigurnim.

Kineska roba je zastupljena u skoro svakom marketu i prodavnici što govori o tome da mnogo kompanija svoju robu naručuju iz fabrika koje se nalaze u Kini.

Naravno, postoji mnogo preprodavača koji se predstavljaju kao proizvođači. Jedna od najvećih baza je svima poznati sajt za trgovinu, Alibaba. Upravo zbog velikog broja trgovaca preprodavača, kupac tj uvoznik mora pažljivo birati svoje buduće partnere,odnosno ko će mu biti dobavljač iz Kine.

Ukoliko se tek upuštate u vode uvoza i nabavke iz Kine, biće izazov samostalno pronaći i prepoznati kvalitetnog dobavljača u moru prevaranata.

Najbolji način pronalaska dobavljača je svakako odlazak u Kinu i posjeta trgovinskim sajmovima. Ali to je jako skupa opcija, i trenutno neizvodljiva jer je na snazi zabrana ulaska zbog epidemije. No postoji i drugi način, dosta pouzdaniji od Alibabe i neuporedivo jeftiniji od posjete sajmovima, a to je saradnja sa agencijom za kupovinu u Kini.

Putem interneta možete stupiti u kontakt sa njima i informisati se o svemu potrebnom. Konsultacije vam mogu dati širu sliku o čitavom procesu uvoza. Bez obzira kakav ishod, da li ćete zaista na kraju uvesti robu ili ne, detaljnije ćete se upoznati sa regulativama, načinom i procesom uvoza robe iz Kine.

O uvozu robe preko posrednika za kupovinu se možete detaljnije informisati sa agencijom poput PartnerInChina.com, zakažite besplatne konsultacije i na svom jeziku razgovarajte o svemu što vas interesuje.

uvoz robe iz kine kao pravno lice

Zašto uvoz robe može pomoći vašem biznisu

Postoji mnogo prednosti za uvoz robe iz Kine kao pravno lice, ali jedna je očita – velenabavka i uvoz iz Kine omogućava nabavku robe po znatno jeftinim cijenama.

Nemojte podcijeniti kvalitet robe jer mnoge uspješne korporacije svu svoju robu proizvode u Kini. Uvoz podrazumijeva da prije isporuke roba prođe određenu provjeru kvaliteta. Provjere se mogu vršiti prije, tokom, i po završetku proizvodnje.

Naravno,  kao i svugdje, u ponudi je roba visokog kvaliteta ali isto tako i roba manjeg kvaliteta. Ovo je direktno određeno cijenom. Ne postoji tržište na kom ćete kupiti dobar kvalitet po jako niskoj cijeni. Ukoliko imate ponudu koja zvuči previše dobro, znajte da se radi o prevari.

Provjeren i iskusan dobavljač iz Kine, koji svoje klijente cijeni, pruža priliku da nabavite kvalitetan prozvod sa transparentnim cijenama i bez skrivenih troškova nabavke. Time vam je uvoz robe iz Kine kao pravno lice znatno olakšan. Takođe, jako važan faktor je i vrijeme potrebno za nabavku. Obzirom na udaljenost tržišta i dugo tranzitno vrijeme, ne želite trošiti ništa više vremena od potrebnog.

Ušteda vremena i novca igraju ključnu ulogu u širenju vašeg brenda.

 

Jedinstvena i rijetka roba – veći profit

Dobavljači ili proizvođači robe u Kini uvijek imaju pregršt inovativne robe u ponudi. Obično je izlažu na trgovinskim sajmovima prije nego i krene u slobodnoj prodaji. Sa pouzdanim dobavljačem možete brzo i u velikoj količini imati jedinstvenu i rijetku robu.

Azijsko tržište je poznato po tome da imaju čudnovate i zanimljive inovacije koje plijene pažnju svim potrošačima. Stoga igrajte marketinški proračunato i birajte robu koja nije svakodnevnica na vašem tržištu.

Najbolja stvar kao trgovac koju možete postići jeste ostvariti veći profit. Uz jeftinu nabavnu cijene robe možete ostvariti vrlo visok profit što naravno ne može odmoći vašoj kompaniji.

Uz ostvarivanje većeg profita imat ćete priliku da širite vaše poslovanje. Naravno, važno je pažljivo birati proizvode koje želite imati u ponudi kako bi što bolje i brže ostvarili prodaju.

Šta morate znati o uvozu robe

Prije nego što se odlučite za dobavljača važno je znati osnove procesa za uvoz robe iz Kine kao pravno lice.

Prva stavka je da Vaša firma mora biti registrovana kao D.O.O. odnosno društvo sa ograničenom odgovornošću. Takođe, moguće je raditi uvoz i kao samostalni preduzentnik uz prethodnu dozvolu za spoljno trgovinsko poslovanje.

Druga i najvažnija stavka je da imate TAČNO DEFINISANU ROBU koju trebate! Ovo djeluje logično ali dosta uvoznika upravo ovdje griješi. Pošaljite što više detalja, što više informacija to bolje. Nije dovoljno reći da želite nešto u crvenoj boji – potrudite se da pošaljete kod boje koju želite (npr. #ed2e38).

Što se tiče potrebne dokumentacije pri izvozu i uvozu, ukoliko nabavku radite preko agenta, oni rješavaju svu dokumentaciju potrebnu za uvoz i dostavu do vašeg skladišta. Uz pomoć agenta uvoz robe skoro pa nećete i osjetiti!

uvoz robe iz kine kao pravno lice

Nakon što prihvatite ponudu i proizvod koji zadovoljava sve vaše kriterijume, proces proizvodnje počinje tek kada vi uplatite depozit. Naravno prije pronalaženja odgovarajućeg proizvoda potrebno je validirati dobavljača. Želite sarađivati sa pouzdanim proizvođačem koji može ispuniti vaše zahtjeve (posjedovanje potrebnih sertifikate za robu, implementirane nivoe kontrole kvaliteta pri proizvodnji, dobru poslovnu istoriju i sl.).

Proces prozivodnje može trajati 2 – 5 sedmica sve zavisi od tipa i količine robe koja vam je potrebna. Nakon toga se vrši kontrola kvaliteta kako bi se osiguralo da željeni proizvod dođe u dogovorenom i očekivanom stanju.

Skladištenje, izvoz, osiguranje, i transport robe organizuje vaš Agent koji ima ulogu posrednika između vas i proizvođača.

Da sumirmao, kada je riječ o vašoj ulozi za uvoz robe iz Kine kao pravno lice, na vama je da dostavite detaljnu specifikaciju proizvoda, izvšite plaćanje, i na kraju zaprimite robu. Kada poslujete sa posrednicima svakako da ćete dobiti sve originalne dokumente kako bi imali bolji uvid u čitav proces uvoza.

Želite znati više kako nabaviti robu po niskim cijenama? Provjerite zašto je kompanija Partner in China broj jedan agent za uvoz robe iz Kine!

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana