Šta znači klađenje protiv širenja u sportskom klađenju

27/04/2023

Sportsko klađenje polako postaje glavna stvar na svetu, za koju je zainteresovan veliki deo našeg društva. Milioni ljudi širom planete uključeni su na neki način u ovaj oblik zabave. Zabavno je, može vam zaraditi novac i veoma je konkurentno. Možete igrati sami i kladiti se protiv svojih prijatelja. Zahvaljujući svojoj popularnosti, klađenje je razvijenije nego ikada. Danas imate različite oblike klađenja, od kojih su vam neki poznati, a neki su i dalje misterija.

Da li ste upoznati sa klađenjem “Betting Against the Spread”? Reč je o obliku klađenja koji je prisutan u mnogim sportovima. Kada postoje poeni, postoji i Betting Against the Spread. Mnogi igrači se fokusiraju isključivo na ovu vrstu klađenja. Ako ste početnik ili se jednostavno niste susreli sa ovim oblikom klađenja do sada, došli ste na pravo mesto. U ovom članku ćemo govoriti o ovoj vrsti klađenja. Jednom kada ga shvatite, može postati vaša omiljena opcija. Da li ste zainteresovani da saznate šta klađenje ATS znači u sportskom kockanju?

Ako jeste, mi ćemo biti najbolji prijatelji. Sledeći put kada odlučite da se kladite na sport na svojoj omiljenoj lokaciji za klađenje, igraćete Betting Against the Spread. Naravno, nakon što je COVID-19 promenio sliku naših života, ništa više nije isto. Bet365 je postao dominantan i u ovom segmentu igre.  Sada kada smo vas zagolicali, nastavite da čitate i naučite kako da koristite ovaj oblik klađenja. Sport nikada neće biti isti za vas kada naučite Betting Against the Spread. Za više informacija tu je Bet365 registracija i mobilna aplikacija.

PSB – Šta je to?

PSB je klađenje na poene. Sada kada znate akronim, da vidimo šta je to. To je situacija u kojoj pokušavate da izjednačite dva tima koji nisu izjednačeni. Zamislite to kao situaciju kada igraju Patrioti Toma Bredija protiv Njujork Džetsa. Ta vrsta neusklađenosti. Opklada na novčanu liniju (moneyline) bi insistirala na klađenju na jedan tim i njihovu čistu pobedu. Umesto toga, unosimo širenje u igru (Betting Against the Spread). 

Određivanje pobednika putem širenja je okreće situaciju i stavlja oba rivala u ravnopravan položaj u opkladi. Znate li onaj film sa Denzelom Vašingtonom – Ekvilajzer? Širenje je upravo to, ekvilajzer. Namera je da svaki meč bude izjednačen. Sa širenjem, svaki tim ima 50% šanse za pobedu. Ovo često zbunjuje neke igrače. 

Dakle čak i ako neki tim pobedi u stvarnoj utakmici, ali nedovoljnom razlikom, on gubi duel u ovako proširenoj opkladi. Sve je u vezi sa + i -. Ako smo nekom timu u startu dodali bodove, recimo da Njujork Niksi imaju prednost od +12 protiv Los Anđeles Lejkersa, to znači da su oni autsajderi. Dok razlika od -18 kod Kanzas Siti Čifsa protiv Detroit Lajonsa sugeriše da su oni jasni favoriti. U slučaju Niksa, oni mogu da izgube za 10 poena razlike i i dalje budu viđeni kao pobednici što se tiče širenja. Sa druge strane, Chiefs bi mogao da sruši Lavove sa dva tačdauna razlike i da i dalje izgube igru kada je u pitanju širenje.

Klađenje protiv širenja

Sada kada znamo šta je širenje i šta znači uključiti klađenje na poene u vaše svakodnevne aktivnosti klađenja hajde da se fokusiramo na glavnu temu. Klađenje protiv širenja je ono što ste došli da naučite. Dakle, šta to znači? To znači da ćete se fokusirati na autsajdere u bilo kojoj igri ili sportu. Vaš cilj je da ih naterate da pobede ili da jednostavno izgube, ali ispod margine širenja. 

U oba slučaja, pobeđujete. Da bismo vam ovo objasnili, daćemo vam sličan primer onom koji smo radili iznad, samo sa promenjenim timovima. Hajde da pričamo o Super Bovl šampionima Los Anđeles Rems +7 protiv Denver Broncosa -7. Klađenje ATS je kada se kladite na pobedu Broncosa. Da biste zaradili novac na ovaj način, biće vam potrebna dva scenarija. Pobeda Denvera je prva. Ovde nije potrebna računica. To je jednostavno čista pobeda i tu je sve jasno. Drugi scenario može da ih odvede u nerešeno u regularnom vremenu ili jednostavno izgube sa manje od jednog tačdauna. Ako izgube za jedan tačdaun, sedam poena koji su, računajući dodatni poen, vaša opklada se posmatra kao guranje (Push) i dobićete nazad svoju početnu investiciju.

Kako se to radi?

Ako si spreman da ovo isprobaš, čekaš da se kladiš na direktnu opklada, upravo ATS je poznat kao direktna opklada. Ako je ovo vaša šolja čaja, od sada imate najveće šanse da pobedite na ovaj način ako se fokusirate na fakultetski sport i sve glavne američke sportske lige. Većina ovih takmičenja koristi takozvani poen. 

Pravljenje direktne opklade je ovo – kladite se na ishod odnosno zadatu marginu širine koja je data za određenu igru. Going ATS je kada se kladite na autsajdere koji imaju dobru igru i teško gube mečeve, bilo da je u pitanju direktan poraz favorita ili jednostavno situacija kada favorit ne prebaci zadanu marginu. U svakom slučaju, pobedili ste.

Promena zadanih margina (raspona poena)

Klađenje ATS ima svoje prednosti, ali ima i svoje mane. Raspon poena ili takozvane margine se stvaraju početkom nedelje pre nego što su mečevi blizu odigravanja, posebno kada je u pitanju NFL. Ali tokom nedelje se mnoge stvari menjaju. Dešavaju se i povrede, a i vremenski uslovi mogu biti drugačiji na dan utakmice. Mnogo stvari utiče na širenje margine na sam dan utakmice. Zato je mudro da igrate ATS na dan utakmice, u poređenju sa početkom nedelje kada možete napraviti pogrešnu opkladu iz prostog razloga št se npr kvoterbek povredio, što svakako može imati velikog uticaja na ishod.

Source: https://ats.io/sports-betting/what-is-against-the-spread/

https://www.sportsbettingdime.com/guides/betting-101/spread-betting-explained/ 

 

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana