File al i Upstore premium izvrsni kandidati prilikom odabira cloud hosting usluge

31/10/2020

Cloud hosting je tu i mi se moramo prilagoditi novoj normi. Već uveliko se iz upotrebe izbacuju fizički načini skladištenja dokumenata i ide prema pohranjivanju podataka na internet. Cloud hosting je unikaniji po tome što daje skoro neograničen prostor. Uz to bolju zaštitu i enkripciju podataka i jedinstvenu IP adressu koja će biti vezana samo za vaš prostor pohrane. Dakle mnoge su prednosti cloud hostinga u odnosu na fizičku pohranu od bolje zaštite do više prostora,. Mi vam predstavljamo File al i Upstore kao dvije kvalitetne web stranice koje nude ovu vrstu usluge.

File al Premium cloud hosting usluga

File al Premium se pokazao kao jedan od najboljih servisa kada je riječ o pohranjivanju i dijeljenju dokumenata. Prima skoro sve vidove datoteka osim onih koje su uvrijedljive ili se u njima nalazi neprimjeren sadržaj. Osim navedenog ne postoje druga ograničenja. Korisnici su čak potaknuti da objavljuju što više sadržaja, a najčešće se objavljuju fotografije, video zapisi i mnogo toga drugog.  Uz pomoć File al možete imati vaše privatne i poslovne stvari na jednom mjestu kojima možete pristupiti uvijek.

File. al svoje korisnike dijeli u tri kategorije, a to su:                        

 • Besplatni korisnici;
 • Besplatni registrirani korisnici;
 • Premium korisnici.

Besplatni korisnici imaju najmanje pogodnosti i ograničeni su na:

 • Mogućnost skidanja dokumenata samo sa file. al web stranice;
 • Nemaju skoro ništa prostora za pohranu;
 • Moraju čekati 60 sekundi prije nego što mogu uzeti svoj dokument.

Besplatni registrirani korisnici s druge strane imaju:

 • Mogu objaviti dokument do veličine 102 GB;
 • Imaju opciju objavljivanja sa drugog URL – a;
 • Dobiju 500 GB prostora pohrane.

File Al Premium korisnici dobivaju naravno najviše pogodnosti. Svako ko je u poslu slanja i primanja dokumenata na redovnoj bazi bi trebao razmisliti o nadogradnji na premium verziju kada je riječ o ovoj vrsti usluge. Prednosti koje nudi premium su:

 • Mogu objaviti dokument do veličine 512 GB;
 • Nemaju ograničenja kada je riječ o prostoru pohrane dokumenta;
 • Mogu skidati dokumente bez kašnjenja;
 • Također mogu nastaviti skidanje dokumenta ako su imali određenih problema;

File Al Premium korisnci dobivaju opciju da svi podatci koje su skinuli ostanu 90 dana na cloud sistemu kako bi korisnici imali mogućnost povratka dokumenata.

file al i upstore premium izvrsni kandidati prilikom odabira cloud hosting usluge
File al i Upstore premium izvrsni kandidati prilikom odabira cloud hosting usluge

Upstore premium i pogodnosti koje nudi

Upstore Premium je cloud hosting usluga koja je u zadnjih par godina dobila dosta na popularnosti. Predstavlja odličnu uslugu uz čiju pomoć možete dijeliti podatke i dokumente. Ispostavio se idealan kod blogera koji konstantno dijele tekstove putem interneta i uvijek im je potreban prostor da te iste dokumente pohrane. Upstore vam omogućava da objavljujete bilo koju vrstu sadržaja. Od dokumenta, fotografija, video zapisa pa sve do datoteka, jedini uslov jeste da sadržaj koji dijelite nije eksplicitan i ne ugrožava sigurnost osobe kojoj šaljete.

Upstore u svom osnovnom stanju ne nudi mnogo, barem ne onoliko koliko je potrebno osobi koja je u konstantnom procesu slanja i primanja dokumenata. Brzina skidanja dokumenta je spora, prostor za skaldištenje je ograničen i često morate čekati svoj red prije nego što izvršite selekciju dokumenta koji želite skinuti.

Stoga vam mi preporučujemo da se odlučite za opciju Upstore premium računa. Naime Upstore nudi skidanje dokumenata po brzini od 1000 Mbps, a čak i ostavljaju opciju da se ova brzina poveća ako je to potrebno. Pored kvalitetne brzine tu je i mogućnost paralelnog skidanja dokumenata od jednom. Također ono za šta se ne moraju brinuti premium korisnici Upstore usluge jeste čekanje u redu kada žele skinuti određeni dokument. Oni jednostavno izaberu dokument koji žele i dobiju ga skoro odmah.

Upstore Premium nodi također dijelenje bilo koje vrste sadržaja, ako taj sadržaj ne zazire u vode plagijatskog sadržaja. Mogu se slati veliki dokument, tako da ne morate strahovati od toga da li će te morati razdvojiti vaš dokument u manje dijelove kako bi ga poslali. Sigurnost je na vrlo visokom nivou te premium usluga nudi duže vremenske periode u kojima vaše dokumente čuva na backupu ako bi ih slučajno izgubili.

Možemo vidjeti da Upstore vrijedi svakog novćića koji bi uložili u njega. Sa ovom vrstom nadogradnje dobivate siguran i gotovo neograničer prostor pohranjivanja, veliku brzinu skidanja dokumenata i dosta drugih pogodnosti koju besplatni računi nemaju. Međutim bilo da je to besplatni ili premium račun, Upstore svojim korisnicima uvijek obezbijedi siguran prenos dokumenata putem interneta sa jednog mjesta na drugo.

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

 • TNT radio Sarajevo
 • TNT radio Tuzla
 • TNT radio Zenica
 • TNT radio Travnik
 • Narodni Sarajevo
 • Narodni Tuzla
 • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana