Šta kofer čini kvalitetnim?

28/08/2021

Koferi su neophodni za svako putovanje. Jedno je sigurno – kvalitetan kofer skrati će nam dodatne muke prilikom spremanja za put.

Kofer, putne torbe, ruksaci su prve stvari kojih se sjetimo kada planiramo putavnje. Bez njih ne bih mogli sve našte potrebne stvari ponijeti sa sobom. Neke osobe putuju jednom godišnje, dok druge su stalno u pokretu.

Bez obzira da li često putujete ili ne važno je izabrati onaj koji će vas poslužiti godinama. Tako se nećemo brinuti prilikom svake pripreme za put da li je torba koju imamo dovoljna i kvalitetna.

Postoje 3 najvažnija faktora koji utiču na kvalitet kofera a to su:

  1. Veličina
  2. Težina
  3. Materijal

Kada tražimo kofer prvo na što obraćamo pažnju je njegova veličina. Što veći kofer to će više stvari stati, ali to znači da će vam više mjesta zauzeti. Poželjno je odabrati kofer koji je srednje veličine tako ćete ga moći ponijeti i na kraća i duža putovanja.

Sljedeća stavka je težina koja je povezana s materijalom od kojeg je izrađen kofer. Kofer ili putna torba ne bi trebala piti previše teška. S obzirom da ćete u njemu nositi vašu odjeću i druge potrebštine preporučljivo je da pronađete kofer koji nije mnogo težak.

Također, obratite pažnju i na njegovu dubinu. Mnogi kažu da je savršen kofer nije prevelik ali u koji stanu sve stvari koje vam trebaju.

kofer

Materijal značajno utječe na kvalitet

Materijal koji odaberete za svoju prtljagu mnogo je važan. Općenito, prtljaga s mekim stranama bit će jeftinija (a i lakša), ali će također biti i manje izdržljiva. Koferi izrađeni od mekših materijala su najprikladniji za ručni prtljag.

Ali u mnogo slučajeva sa takvim torbama se ne postupa baš ”nježno” i tako se često mogu u transportu mogu poderati ili na neki drugi način oštetiti.

Stoga preporučujemo da torbe izrađene od mekših materijala budu za ručni prtljag. Ovisno o veličini ručnog prtljaga, možda ćete čak imati mjesta da je odložite ispod sjedala ispred vas.

Što se tiče kofera od tvrđih materijala oni su dosta izdržljiviji i lagani za održavanje. U slučaju da se uprljaju za vrijeme putovanja možete ih samo prebrisati krpom ili vlažnom maramicom.

Zbog njihove velike izdržljivosti mnogi će vam preporučiti torbe od tvrđih materijala. No, pazite da oni ne budu preteški kako ne bi imali probleme na aerodromu zbog prekomjerne težine.

Kvalitetni koferi osim dobrog materijala i veličine imaju značajne karakteristike. Dobri točkovi i drške su još jedan plus na koji treba obratiti pažnju. Skoro svaki kofer bi trebao imati točkove kako bi ga mogli lakše nositi i zbog toga su oni postali neizostavni.

Ovih je dana prtljaga je dizajnirana imajući na umu putnika, a postoje sve vrste jedinstvenih značajki i komponenti koje možete pronaći ako kupujete.

Danas postoje ugrađene vodootporne torbice koje su odlične za spremanje kozmetike koje ne želite da se prospu u toku puta. Također, odlični su za spremanje mokre odjeće, posebno kupaćih kostima.

kofer

Kako da umanjite šanse gubitka torbe na aerodromu ?

Svi znamo koliko je frustrijajuće čekati svoju prtljagu na traci, posebno nakon dugog leta. Vrlo čest je problem da neko drugi uzima vašu torbu jer ne zna razlikovati vašu od tuđe torbe. Većina bira kofere standardnog dizajna i boje, što dovodi to neugodnih situacija poput već navedene.

Ako puno putujete i često provjeravate torbe, htjet ćete pronaći način da se vaša prtljaga istakne kako ne bi bilo sumnje čija prtljaga silazi s pokretne trake.

Kada kupujete kofer, tada je općenito najbolje držati se podalje od uobičajenih boja i uzoraka. Iako je možda najlakše pronaći običnu crnu torbu, razmislite o svim ostalim ljudima na letu koji vjerojatno putuju sa sličnom običnom crnom torbom.

 Čak i ako u torbi imate oznaku za prtljagu, postoji mogućnost da se zamijeni s tuđom. Uostalom, nisu svi putnici dovoljno pažljivi da provjere oznake prije nego što podignu torbu s pojasa za prtljagu.

Kada kupujete idealan kofer za vas obratite pažnju na sve navedene stavke i zasigurno je da ćete pronaći savršen izbor za vas koji će vas poslužiti dugo.

Moglo bi vas zanimati

Gdje izaći u Beogradu?

5 razloga zašto morate posjetiti Beograd Jedan od najljepših gradova na Balkanu – Beograd. Ako se pitate gdje izaći u...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana