Gdje izaći u Beogradu?

05/09/2022

5 razloga zašto morate posjetiti Beograd

Jedan od najljepših gradova na Balkanu – Beograd. Ako se pitate gdje izaći u Beogradu, ovaj tekst je upravo za vas!

Najveći i glavni gradovi država u regionu imaju posebnu ljepotu i energiju. U njima su kroz stoljeća izgrađene najljepše građevine, desili bitni historijski događaji i izrodili najuticajnije persone u raznim oblastima.

 Među njima posebno se ističe Beograd. Ko god da posjeti ovaj grad ostat će bez daha. Da li je to zbog prelijepih građevina ili ljudi ostat će vječna misterija.

Mnogi kažu da u njemu postoji posebna atmosfera koja vas privlači da se u Beograd vraćate iznova i iznova. Ukoliko još niste posjetili Beograd donosimo vam 5 razloga zašto morate posjetiti Beograd i odgovor na to gdje izaći u Beogradu.

U ovoj prijestolnici možete pronaći sve. Dobru hranu, mjesta za noćni provod, ulice koje pričaju svoju priču i nestvaran prirodni krajolik. Ovaj grad je inspirisao mnoge umjetnike ali i one koji nisu. Jednostavno ovo mjesto ima posebne čari na sve koji ga posjete.

Gdje izaći u Beogradu? U ovom velikom gradu postoje razna mjesta za dobar izlazak. Od najpoznatijih noćnih klubova i čuvenih splavova do luksuznih restorana i hotela. Možda vas oduševi i samo šetnja kroz ovaj veliki grad i prijatni razgovori kako lokalnim stanovništvom. U zavisnosti šta više perferirate zasigurno da ćete pronaći odlično mjesto za izlazak.

1. Prelijepe građevine i ulice

Prvi razlog zašto trebate posjetiti Beograd su njegove predivne građevine i ulice koje vam pričaju svoju priču. Sve posebno odišu u vremenu u kojem su izgrađene.

Šetnja kroz Beograd je poput vremeplova koji će vas odvesti u prošlost i osjetit ćete djelić nekadašnjeg života. Iako je ovo milionski grad koji nikada ne spava u čitavoj buci čut ćete građevine i osjetit ćete njihovu ljepotu.

gdje izaći u beogradu
Gdje izaći u Beogradu?

Najpoznatije znamenitosti u Beogradu su: Beli Dvor, Beograđanka, Hram Svetog Save, Bajrakli džamija, Konak kneginje Ljubice, Milošev konak, Palata Albanija, Kula Ušće (bivša zgrada Centralnog Komiteta SK Jugoslavije), Kuća cvijeća Maršala Tita i Beogradska arena.

Neizostavne su i čuvene ulice Skadarlija, Terazije, Knez Mihailova i Trg Republike.

2. Odlična hrana

Poznato je da su Balkanci jedni od najvećih gurmana tako da je sasvim sigurno reći da Beograd nećete napustiti gladni. Od štandova sa hranom pa sve do kafana i poznatih restorana okušajte Beograd i kroz hranu. Tradicionalna i hrana iz cijeloga svijeta može se pronaći u glavnom gradu Srbije.

Ukoliko ste veliki gurman sigurno se pitate gdje izaći u Beogradu i okušati najbolju hranu? Bez obzira na vaš izbor sigurno se nećete pokajati. Čuvene kafane na Skadarliji ili restorani na Savi svakako će vam ukrasti srce.

gdje izaći u beogradu?
Gdje izaći u Beogradu?

3. Nezaboravan noćni provod u Beogradu

Možda je ovo i najpopularniji razlog zašto u Beograd svakodnevno dolaze maldi iz cijelog regiona. Svi znaju da Beograđani organiziraju najbolje zabave i samim time zagarantovan vam je provod u ovom gradu.

Izbor gdje izaći u Beogradu kada je noćni provod u pitanju može biti najteža odluka s obzirom da je izbor mijesta fantastičan. Od splavova, noćnih klubova, barova, kafana Beograd ima sve! S razlogom ga nazivaju drugom Barcelonom ili drugim Berlinom. Mnogi strani turisti iz velikih evropskih zemalja kažu da im je provod u Beogradu duplo bolji nego u njihovom gradu.

Kroz čitavu godinu se organizuju svaki vikend ali i radni dan dobre žurke na kojima često gostuju napoznatijih domaći izvođači.

Čak i cijene u ovoj metropoli nisu astornomske. Možete pronaći piće od 3000 dinara pa sve do 12000. U ovom periodu rade čuveni splavovi – klubovi na rijeci Savi. Pod otvorenim nebom na Savi provedite najluđu večer u vašem životu i vratite se kući sa uspomenama.

4. Gostoprimstvo

Osim predivnih znamenitosti, ukusne hrane i dobrog provoda posjetite Beograd i zbog njegovih ljudi. Na svakom koraku osjetit ćete gostoprimstvo Beograđana koje se najbolje osjeti u noćnom provodu.

5. Bogata historija

Posljednji, 5. razlog zbog čega morate posjetiti Beograd je zbog njegove historije. Nekadašnji glavni grad bivše Jugoslavije u kojem možete posjetiti sve ostatke tog vremena je sam po sebi dovoljan razlog da slobodne dane provedete u njemu.

Svi kažu ko jednom posjeti ovaj grad da će mu se uvijek vratiti što je zasigurno istina. Sami se uvjerite u to i istražite gdje izaći u Beogradu.  Nema ništa bolje od iskustva kojeg stečete na putovanju a ovo je grad koji vam nudi mnogo toga.

Za druge novosti iz sveta digitala, posla, kao i mnoge zanimljivosti pročitajte naš blog.

PREPORUKA

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana