Addiko Bank Sarajevo generalni partner Sarajevskog polumaratona, koji će biti održan u sklopu Sarajevo RunFesta!

11/09/2023

  1. po redu Sarajevski polumaraton koji ove godine nosi naziv „Addiko Sarajevo polumaraton“, bit će prilika za brojne susrete i druženja, ali i za promociju našeg glavnog grada sa sportskog, ekonomskog i turističkog aspekta.

Addiko Bank Sarajevo podržat će jednu od najznačajnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini, Sarajevski polumaraton. Polumaraton će biti održan 17. septembra u sklopu Sarajevo RunFesta, a nosit će naziv „Addiko Sarajevo polumaraton“. Manifestacija će okupiti trkače iz različitih dijelova svijeta, a kako navode Organizatori ove godine učesnici dolaze sa svih kontinenata, što je svjedočanstvo univerzalne privlačnosti polumaratona, da se pojedinci iz tako različitih sredina i lokacija okupljaju kako bi prigrlili radost trčanja i druženja.

Slogan ovogodišnjeg Addiko Sarajevo polumaratona je “Zajedno Sarajevom”. Kroz utrku na dužini od 21,1 km koja starta na liniji spajanja ulice Ferhadije sa Baščaršijom, tačnije kod znaka „Sarajevo Meeting of Cultures”, trkači će prolaziti kroz najljepše i najznačajnije dijelove grada. Duž cijele trase ovogodišnjeg polumaratona, učesnici će imati priliku čuti naljepše melodije kultnih pjevača i bendova.

„Zadovoljstvo nam je biti partner jednog ovakvog sportskog događaja koji promoviše zdrav način života, pozitivne vrijednosti i brzinu jer, između ostalog, Addiko Banka upravo na ovim vrijednostima temelji svoje poslovanje. Kroz brojne employer branding aktivnosti podstičemo naše zaposlenike na zdrav način života i učešće u sportskim aktivnostima, dok kroz naše marketing kampanje komuniciramo da su finansijska rješenja koja dolaze iz Addiko Banke brza i praktična. Ovim partnerstvom želimo doprinijeti realizaciji sportskih aktivnosti u našem gradu koje su iznimno važne za zdravlje u užurbanom tempu svakodnevnice.

Svim trkačima u ovogodišnjem polumaratonu želimo da budu istrajni i brzi u nedjelju, ali i da pored takmičarskog dijela iskoriste sjajnu priliku za brojne susrete i druženje“, navode iz Addiko Bank Sarajevo, generalnog partnera ovogodišnjeg polumaratona.

Addiko Sarajevo polumaraton će biti održan 17.09.2023., a bit će popraćen “Štafetnim polumaratonom”, “Bambini maratonom“ za najmlađe, „Fun Run“ utrkom i „Party Time“ zonom za sve. Cijeli događaj će trajati tri dana – od 15. do 17.09.2023. godine.

  1. septembra ispred Narodnog pozorišta, na trgu u Sarajevu će biti organizovan besplatni koncert pod nazivom „Zajedno Sarajevom“ koji NGO Marathon Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo, u saradnji sa Gradskim orkestrom pod dirigentskom palicom dirigenta Fuada Šetića, poklanjaju građanima, čime će biti ozvaničen početak RunFesta Sarajevo 2023.

 

Moglo bi vas zanimati

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana