WhatsApp Donosi Nove Karakteristike

13 siječnja, 2021

WhatsApp Donosi Nove Karakteristike koje će mnogi jedva dočekati ali će s emnogi i zbuniti!

WhatsApp nove karakteristike – WhatsApp aplikacija stara skoro 12 godina 8. februara 2021. godine donosi nam nova svojstva i karakterisite.

Trenutno jedna od najboljih aplikacija koja nudi chat uslugu je sigurno WhatsApp, a možemo vidjeti i zašto, kroz godine donosili su razno razna svojstva da korisnici personalizuju aplikaciju.

Od promjene pozadine, konstatno dodavanje novih emojia, mogućnosti da mutirate određeni razgovor, itd.

WhatsApp želi da ostane u samom vrhu aplikacija koje nude chat uslugu i stoga evolucija i unaprijeđenje su potrebni, evo novih karakterisitka koje WhatsApp donosi:

Način odmora

Način odmora predstavlja jedan novi način rada koji ima za cilj da mutira i arhivira koverzacije sa pojedincima i grupama na određeno vrijeme kako ne bi primao poruke. Dakle, ovaj način rada kreiran je zbog toga što mnogi ljudi za vrijeme praznika ili godišnjeg odmora žele da se jednostavno odmaknu od raznih konverzacija i fokusiraju na privatni život, a ne žele da napuštaju WhatsApp grupe.

WhatsApp se nada da će sa ovom relativno malom promjenom uveliko pomoći svojim korisnicima i učiniti njihov odmor ugodnijim.

WhatsApp Donosi Nove Karakteristike
WhatsApp Donosi Nove Karakteristike

Direktna kupovina kroz aplikaciju

Kao što većina vas zna WhatsApp se uveliko koristi za razne poslove i kvalitetan je alat svih biznismena. Sa ovom nadogradnjom obavljanje poslova će biti još lakše zato što se uvodi mogućnost direktne kupovine kroz samu aplikaciju. Dakle dogovor se može obaviti preko WhatsAppa, a zatim i kupovina bez napuštanja aplikacije.

Audio i video pozicij na desktop verziji

Dolazimo i do najveće promjene koju WhatsApp želi implementirati, a to su audio i video pozivi za desktop verzije aplikacije. WhatsApp izgleda slijedi primjer Vibera koji već dugo vremena uspješno podržava audio i video pozive na desktop uređajima.

Iako je desktop verzija još u beta fazi i mnogo promjena se treba izvršiti, sigurno su korisnici WhatsApp aplikacije oduševljeni što će ubrzo moći sve pozive i poruke slati putem svog računara.

Proširen izbor uređaja

Trenutno jedan račun se može koristit na četiri različita uređaja, što je veliki pozitiv. WhatsApp želi poboljšati ovo svojstvo tako što će dopustit da se aplikacija koristi na drugim uređajima bez obzira da li je pametni telefon spojen na internet. Na ovaj način će se moći koristit WhatsApp Web čak i kada je telefon ugašen.

WhatsApp Donosi Nove Karakteristike
WhatsApp Donosi Nove Karakteristike

Mogućnost brisanja određenog vizuelnog sadržaja

Sa ovom zadnjom opcijom WhatsApp želi da poveća nivo privatnosti na svojoj platformi. Zbog toga daju svojim korisnicima alat koji će se spojiti sa slikom, video zapisom ili animiranim Giffom i poslati drugom korisniku. Nakon što drugi korisnik otvori sliku ili pogleda video zapis, ona se uništava što povećava nivo privatnosti na aplikaciji, a i čuva memoriju korisnikovog uređaja.

Pratite naš blog za još novosti iz svetaa tehnologije, marketinga, biznisa i liifestyle-a.

Moglo bi vas zanimati

Video nadzor

Video nadzor

Sistemima video nadzora smatraju se sistemi formirani na način da u najkompleksijem smislu obezbijeđuju vizuelni...

Vikend u zlatiborskom okrugu

Vikend u zlatiborskom okrugu

Vikend u zlatiborskom okrugu uz atrakcije i prirodno okruženje Zlatibor je kraljica planinskog turizma i već dug niz...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana