Integritet kao kriterijum za izbor zaposlenih

19/08/2021

Integritet pojedinca važan za uspješno poslovanje kompanije

Integritet kao kriterijum za izbor zaposlenih je svakako jedan od najvažnijih razloga da neko bude primljen u radni odnos.

Integritet pojedinca, nasuprot apsolutnoj i nekritičkoj poslušnosti, bez obzira na posljedice po sve. Akcija nasuprot reakciji. Briga za firmu, nasuprot brizi isključivo za lične interese.

Integritet predstavlja želju da se na odmjeren, kulturan, argumentovan i racionalan način izrazi vlastito mišljenje bez obzira na to da je li ono u skladu s mišljenjem neposrednog ili drugog rukovodioca.

On je neophodan i proporcionalno je značajniji ukoliko se zaposleni nalazi na višoj poziciji u hijerarhiji. Veći integritet je najbolji odgovor za veću odgovornost. Integritet pojedinca je spremnost da se stav izrazi i da se za njega bori bez obzira na to hoće li naići na odobravanje ili osudu nadređenog.

Sve sa ciljem da se pronađu najbolja rješenja za probleme s kojima se organizacija suočava ili da se otvore novi horizonti njenog razvoja.

Integritet značenje – mnogi bi se zapitali šta je zapravo integritet. On predstavlja znak samopouzdanja zaposlenog. To je konstruktivna kritika postojećeg stanja, kao integritet pojedinca. Izraz vjere i lojalnosti usmjeren ka kompaniji i njenim dugoročnim interesima. Iskrenost prema rukovodiocu, koja mora biti prihvaćena i podržana. Nikako odbačena. Koja će obezbijediti sagledavanje različitih opcija i izbor najbolje od njih.

integritet kao kriterijum za izbor zaposlenih
Integritet kao kriterijum za izbor zaposlenih

Integritet je sloboda razmišljanja, govora i činjenja u savremenom poslovnom svijetu

Ukoliko nedostaje integritet pojedinca rezultat može biti loš. Rezultat je slabosti karaktera članova organizacije. Dovodi do monolitnosti, suženja perspektiva i smanjenja broja dobrih rješenja. Glavni cilj postaje nezamjeranje rukovodiocima, čak i kada se vide greške u radu i neminovan nailazak negativnih događaja.

  Odličan marketinški alat - oglas za posao

Osnovna želja je da se preživi, sačuvaju beneficije i još malo produži postojeće stanje. Makar ono bilo i agonija. Bez obzira na to što će cijena nereagovanja kasnije biti daleko veća. Svi šute, dok preduzeće postaje Titanik, čiji se kraj unaprijed zna.

integritet pojedinca

Stoga razvijen integritet zaposlenih i želja da se kaže i reaguje predstavljaju neka od najvećih bogatstava kompanije. Oni su osnova kritičkog mišljenja, a ono mora da postoji. Ono je korektiv i putokaz koji omogućava da se zaobiđu sprudovi i druge opasnosti tokom plovidbe. Da se stigne do bezbijedne luke i po najvećoj oluji. Korektiv koji je razuman, dobronamjeran i svima koristan.

Uz integritet ide i odgovornost

Osim integriteta, pri razgovoru za posao je potrebno utvrditi da li je kandidat odgovoran. Prvi utisak se stiče već na početku – da li je stigao na vrijeme ili kasnio, upada li u riječ prilikom razgovora i tako dalje. Koliko je odgovornost izražena videće se već u privim danima posla, kada počne da ispunjava zadate zadatke. Ili ne počne. Ukoliko je zaposleni neodgovoran i ne ispunjava radne zadatke, onda njegove ideje padaju u vodu. Integritet u kompaniji je neodvojivi deo odgovornosti zaposlenog i jedno bez drugog ne idu, odnosno, integritet zaposlenog podrazumeva i njegovu odgovornost.

Poštovanje pravilnika o integritetu

Mnoge uspješne kompanije u svom poslovanju imaju i pravilnik o integritetu, koji kako zaposleni, tako i rukovodioci, treba da poštuju. Već na razgovoru za posao kandidata upoznaju sa postojanjem ovog pravilnika i obično ga pitaju za razmišljanje o toj temi i njegovu spremnost za poštovanje integriteta.

Uspješne kompanije smatraju da je održavanje pozitivnog integriteta među zapolenima, kolegama, u odnosu među nadređima i podređenima, kao i integritet između klijenata kompanije, pa i konkurencije ključno za kvalitetno poslovanje i visoku reputaciju kompanije.

  Video reklame pružaju najbolje rezultate

Integritet se uči

jetko se može očekivati da novozaposleni odmah na samom početku svog rada ispolji integritet, osim ukoliko nema izrazito visok stepen stučnosti, veliko samopouzdanje i elkventnost da obrazloži svoja zapažanja.

Neke uspješne kompanije organizuju i obuke o integritetu, odnosno angažuju stručnjake koji uče zaposlene kako da na najbolji način iznesu svoje mišljenje i ideje, ukoliko primete da poslovanje ne ide u dobrom smeru, a da one budu prihvaćene.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Moglo bi vas zanimati

Gdje izaći u Beogradu?

5 razloga zašto morate posjetiti Beograd Jedan od najljepših gradova na Balkanu – Beograd. Ako se pitate gdje izaći u...

Kako zaraditi novac online

Kako zaraditi novac online danas kad je internet postao pravo čudo. Tehnologija napreduje uz dana u dan i sve je više...

Započnimo digitalizaciju

Dignimo poslovanje na novi nivo

RADIO STANICE

  • TNT radio Sarajevo
  • TNT radio Tuzla
  • TNT radio Zenica
  • TNT radio Travnik
  • Narodni Sarajevo
  • Narodni Tuzla
  • Narodni Zenica

Copyright © 2021. -TNT GROUP - Sva prava pridržana